top of page
  • Εικόνα συγγραφέαCOORDINATORS COORDINATORS

Η Coordinators στο 24ο Insurance & Reinsurance Meeting 2024, στην Ύδρα.

Στην Ύδρα παρευρέθηκαν οι κύριοι Δημήτριος Π. Καρναχωρίτης και Βασίλειος Π. Καρναχωρίτης, εκπροσωπώντας τον Όμιλο Coordinators Group, για τις εργασίες του 24ου Insurance & Reinsurance Meeting 2024. Το συνέδριο 'θεσμός", που διοργανώνεται από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας διεθνείς προσωπικότητες της Αντασφάλισης και της Ασφάλισης και αγγίζοντας καίρια σχετικά ζητήματα.


Με κύρια θεματική την δυναμική ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά, οι εισηγητές ανέπτυξαν σημαντικές ομιλίες. Ιδιαίτερη σημασία είχε η εισήγηση της Υπουργού Ασφάλισης & Κοινωνικής Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, που έκανε λόγο για την νέα εικόνα της Ελλάδας, όσον αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη, την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και την δημιουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, ΤΕΚΑ ενώ επίσης τόνισε την αναγνώριση της πολιτείας για τη συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην χώρα. Για τον ρόλο της σχέσης του κράτους με την ιδιωτική ασφάλιση, το κενό της ασφάλειας και την εικόνα του κλάδου, ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο κύριος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τονίζοντας ότι: "η Ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα απογειώνεται".


Σε ίδιο θετικό κλίμα μίλησε ο κύριος Καρναχωρίτης, στην συνέντευξή του, στο φακό του Nextdeal που κάλυψε το event. Ο κύριος Καρναχωρίτης μίλησε για την Αναβάθμιση της Ασφάλισης, ως κοινό στόχο της Αγοράς, καθώς και την ευθύνη των θεσμικών φορέων για συνδρομή και συνεργασία, για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Με την Πολιτεία στον πλευρό της ιδιωτικής ασφάλισης και την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες και τα στελέχη της αγοράς, θα καταφέρει ο θεσμός να καθιερωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών και να λάβει τη θέση που του αξίζει. Σε αυτά τα πλαίσια ο εκπαιδευτικός όμιλος Coordinators, λειτουργεί την Coordinators AEEK Αναγνωρισμένη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, προσφέροντας την δυνατότητα ανάπτυξης πιστοποιημένων δεξιοτήτων και απόκτησης επαγγελματικών γνώσεων Ανώτερης κατηγορίας, για τα υφιστάμενα στελέχη και τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο.


Σκοπός της Coordinators είναι η παροχή εργαλείων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της αγοράς, με διεθνή πρότυπα και έγκυρη κρατική αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας. Εκτός του ότι το πρόγραμμα Ασφαλιστικών σπουδών της Coordinators προσφέρει παροχές, όπως η υποχρεωτική αύξηση της μισθολογικής κλίμακας, συμβάλει στην διάχυση της Ασφαλιστικής Επιστήμης και υιοθέτησή της κοινής διεθνούς επαγγελματικής γλώσσας. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, στην Ολική Αναβάθμιση δηλαδή της Ασφάλισης".


Κατά τις εργασίες του επιτυχημένου συνεδρίου της Ένωσης, οι κύριοι Δημήτριος Π. Καρναχωρίτης και Βασίλειος Π. Καρναχωρίτης, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Ελληνικής και Διεθνούς αγοράς, μέσα στο φιλόξενο τοπίο της Ύδρας, που προσδίδει κύρος και Ελληνικότητα στον καθιερωμένο διεθνή συνεδριακό θεσμό.



Τηλέφωνο: 210 5734000




Comentários


bottom of page